Doneer
PROJECT IN Thailand

Baan Zion ZCCT

In Thailand zitten honderden kinderen onschuldig in de gevangenis omdat ze ‘erbij’ waren toen hun moeder werd opgepakt, of omdat de kinderen in de gevangenis zijn geboren. Deze kinderen zijn voornamelijk afkomstig uit de Thaise bevolking die in de bergen woont. Deze bevolking wordt echter niet als Thaise gezien en heeft volgens de wet geen status en dus ook geen ID. Het is een arm volk en de vrouwen worden vaak gebruikt om bijvoorbeeld opium te smokkelen, om toch enige financiële zekerheid te hebben. Als ze worden opgepakt, belanden ze zonder pardon in de gevangenis. Soms zijn hun kinderen daarbij, of blijft een kind achter in de bergen. Van de vaders wordt zelden meer iets vernomen.

De stichting begon ooit met een dagcentrum voor de kinderen in de gevangenis, maar dit is uitgegroeid tot een opvanghuis voor meisjes, waar de kinderen intern wonen totdat de moeder, meestal pas na 15 a 20 jaar, weer vrijkomt. Op dit moment wonen er ongeveer 25 meisjes in het tehuis. Alle kinderen gaan naar school en de meeste oudere meiden studeren aan de universiteit. Helaas is het onderwijs in Thailand erg duur waardoor sponsoring noodzakelijk is.

Tevens is de planning om ook kinderen te ondersteunen die in de bergen wonen. De armoede is daar zeer groot en op deze manier kunnen de kinderen bij familie blijven wonen, maar wel naar school en kan de armoede doorbroken worden.

Ga mee op reis met Project Held en ontmoet je sponsorkind!

Project Held Cadeaus

Een geit, bijbel, naaimachine of water filter. Voorbeelden van cadeaus die van grote waarde zijn voor gezinnen en kinderen die leven in extreme armoede. Voorzie een kind, gezin of project in een ontwikkelingsland van een waardevol cadeau.
Geit
Een geit is op verschillende manieren belangrijk voor een gezin of een project. Een geit produceert melk en geeft vlees. Daarnaast leren de kinderen op een natuurlijke manier zorgen voor deze dieren. De kinderen zien  hoe ze geld kunnen verdienen met het fokken en houden van geiten.
Meer info

45,00

Groenten en fruit
Door het geven van groenten en fruitbomen, help je arme gezinnen in Zuid Afrika. Hier zijn verschillende fases voor nodig. De zaden en boompjes aanschaffen, de grond klaar maken voor verbouwen, een watertank aanschaffen om water te kunnen geven gezien ZA een droog klimaat heeft etc. Dankzij uw hulp kunnen we het verschil maken en deze gezinnen helpen door hen zelfvoorzienend te maken. Voor 25,- helpt u één gezin met het opzetten voor een eigen stukje grond en de benodigdheden om te starten.
Meer info

25,00

Naaimachine
Een naaimachine voor een weduwe in India maakt al gauw een enorm verschil. Wanneer een vrouw haar man verliest en weduwe wordt, valt ze overal buiten. De familie stoot haar af en ze mag geen onderdeel meer maken van de community. Met een naaimachine en de daarbij horende lessen kan ze inkomen genereren waardoor ze voor zichzelf kan zorgen en niet gedwongen wordt om te bedelen op straat en op straat te leven. U kunt op een redelijk simpele manier een groot verschil maken in het leven van deze vrouwen.
Meer info

90,00

Toon alle cadeaus

Blijf op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief
Project Held zet zich in voor kinderen in uitzichtloze situaties. Verder ondersteunen wij ook andere hulpprojecten.
Giften aan Project Held zijn fiscaal aftrekbaar.
KvK-nr: 83287515, RSIN-nr: 862813256
Whatsapp ons!
arrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram