Kosovo 2021

( In verband met Covid-19 is deze reis en planning onder voorbehoud).

In Kosovo wordt stichting De Brug internationaal door Project Held ondersteund.

Het project in Kosovo is in 1999 opgericht door stichting De Brug. De Brug is actief in het zuidwesten van Kosovo, rondom de stad Gjakova. Tijdens de Balkanoorlog werd dit gebied het zwaarst getroffen. Het project helpt kinderen en vrouwen die hun vader of man hebben verloren tijdens deze verschrikkelijke oorlog. De schoolkosten in Kosovo zijn erg hoog, waardoor de meeste kinderen geen onderwijs kunnen krijgen. Het project voorziet in schoolboeken en andere schoolkosten, zodat de kinderen toch naar school kunnen om zo te bouwen aan een betere toekomst. De weduwen krijgen ondersteuning, denk hierbij aan voedselpakketten, kleding en medicijnen.

Van 30 April t/m 7 Mei 2021 organiseert Project Held i.s.m. stichting De Brug een reis naar Gjakova, Kosovo.

Doel van de reis:
In de bijbel staan ontzettend veel teksten die gaan over het zorgdragen voor de wezen en de weduwen. God’s hart klopt voor hen! Tijdens deze reis zullen we de handen en voeten van Jezus zijn door diverse projecten, families, kinderen en ouderen te bezoeken en hen te bemoedigen. Een levensveranderende reis binnen Europa waarin jij het verschil kan maken voor die ene! Worship en gebed spelen een grote rol tijdens deze bijzondere reis. Er zullen diverse outreaches plaatsvinden waarin we Gods liefde uit gaan delen aan de allerarmsten waarbij we ook praktische hulp bieden waar nodig. Daarnaast zullen we de locale kerk gaan ondersteunen en bemoedigen.

Ontspannen:
Naast de outreaches, zal er ruim voldoende tijd overblijven om te kunnen genieten van de mooie omgeving, een terrasje te pakken of het mooie stadje Gjakova te verkennen. Het gezellige centrum ligt op loopafstand van het guesthouse.

Accommonatie:
Het guesthouse van De Brug in Gjakova.

Reissom:
De totale reissom bedraagt€ 850,-uitgaande van verblijf in guesthouse.
Dit is inclusief vliegticket, vervoer, excursies en maaltijden en drinken. (prijs is onder voorbehoud kosten vliegticket)

Eigen bijdrage:
Ons verzoek is dat elke deelnemer zich inzet om zelf minimaal € 100,- extra projectgeld te fondswerven zodat we ter plaatse zoveel mogelijk mensen kunnen helpen met voedsel, medicijnen en/of andere noden.

Aanmelden:
Wil je groeien in praktisch christen zijn en Gods liefde zien werken door jou heen? Geef je dan nu op! Er is plek voor 18 deelnemers. Vol is vol!

India 2021

( In verband met Covid-19 is deze reis en invulling onder voorbehoud).

We zullen een reis gaan maken naar India. Een land met een prachtige natuur, maar ook met enorme armoede.

Miljoenen kinderen in India leven in grote armoede en kunnen niet naar school. De kinderen die in de projecten van Project Held zitten, hebben geen vader of moeder meer of leefden in extreme armoede.

De kinderen worden opgevangen in een kindertehuis. Ze krijgen daar de nodige zorg en ontvangen de liefde die ze zo hard nodig hebben. Daarnaast krijgen ze de kans om naar school te gaan en op die manier te werken aan een hoopvolle toekomst.

U zult een paar dagen deel uitmaken van het leven van deze kinderen en hen bemoedigen en samen plezier te maken. Met eigen ogen ziet u wat een verschil u als sponsor voor deze kinderen maakt. Ook als u geen kind sponsort zal dit een reis zijn die u voorgoed zal veranderen en uw hart voor de wezen en weduwen zal raken.

We gaan verschillende projecten bezoeken, wat kleinere en grote projecten. Daarnaast zullen we naar een lepradorp gaan en deze lieve mensen in het zonnetje zetten. We willen ze een dag bezorgen die ze niet snel meer zullen vergeten.

Ook zullen we een dag hebben waarbij we de weduwen uit zullen nodigen en hen bemoedigen en een maaltijd, kleding en dekens uit zullen delen.

Uiteraard zal er ook tijd zijn om te genieten van de prachtige natuur in India. Kortom het zal een zeer afwisselende reis zijn waarin we God's liefde rijkelijk zullen uitdelen.