YES! Eindelijk is het zover! Uniek in de sponsorwereld. Communiceren met je sponsorkind via een app. Ga naar de NEWS pagina en lees hoe!
Mijn account
Doneer
Nieuws Reisverslag

Sponsor ontmoet sponsorkind

23 november 2022

Verhaal van een sponsor

Een paar jaar geleden waren we ook al in Oeganda, maar ik was toen helaas niet in de gelegenheid haar te ontmoeten, terwijl de rest van het Held-team haar wel heeft gesproken. Ze was toen erg teleurgesteld dat ik er niet bij kon zijn.

Uiteraard schreven we elkaar wel regelmatig en hadden het onder andere over onze gezamenlijke hobby: koken.

Het moment dat de deur openging en een dolenthousiast kind me om de nek vloog was zeer emotioneel

De ontmoeting

Een kwartier vóór de afgesproken tijd kreeg ik een telefoontje vanuit Nederland dat mijn vader zojuist was overleden. Hoewel dit niet geheel onverwacht kwam grijpt dat je toch aan. Toen we even later op de afgesproken plek stonden te wachten en het busje van het kinderhuis aan kwam rijden was de spanning om te snijden. Het moment dat de deur openging en een dolenthousiast kind me om de nek vloog was zeer emotioneel, voor ons allebei. We hadden even de tijd om te praten en elkaar wat beter te leren kennen. Ik merkte dat het een zeer intelligent meisje was die goede cijfers op school haalde en grote ambities had om te gaan studeren.

Toen we afscheid moesten nemen duwde ze een briefje in mijn handen waarin ze me onder andere bedankte dat ik in haar geloofde en het voor haar mogelijk maakte dat ze kan studeren en een toekomst heeft. Op dat moment besefte ik echt dat ik, door haar te ondersteunen, niet alleen zorgde dat ze eten en onderdak heeft, maar dat mijn bescheiden bijdrage voor haar een verschil maakt van leven en dood, van een hoopvolle toekomst in plaats van een leven in armoede en uitzichtloosheid.

Blijf op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief
Project Held zet zich in voor kinderen in uitzichtloze situaties. Verder ondersteunen wij ook andere hulpprojecten.
Giften kunt u overmaken naar:
NL45 INGB 0009 4022 93 tnv Stichting Project Held. Al uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.

KvK-nr: 83287515, RSIN-nr: 862813256.
Whatsapp ons!
staruserarrow-up