Hoe kun je een brief via de website naar je sponsorkind(eren) sturen?

Dat doe je door naar Mijn Account > Mijn Brieven te gaan.
Daar kun je in 3 stappen uw brief inzenden. De ingestuurde brief kun je later nog een keer bekijken en downloaden in Mijn brieven.

Naast het versturen van tekst, kun je (tot max) 2 foto's aan je brief toevoegen. Ook is het mogelijk om een cadeau erbij te geven, wat gebruikt zal worden voor de kinderen in het tehuis van uw sponsorkind.

Heb je (als sponsor) nog geen wachtwoord voor Mijn Account?
Vul dan in het Mijn Account inlogscherm in het Registreren blok uw e-mailadres in en klik op de button REGISTREREN.
Je krijgt daarna spoedig een link toegestuurd waarin je een (nieuw) wachtwoord kunt aanmaken.
Mijn account
Doneer
Reisverslag Travelreport

Missietrip Kosovo 2022

19 juli 2022

Van 15 Juli t/m 22 Juli is Project Held op Missiereis naar Kosovo. Het doel van de reis is om de plaatselijke bevolking te ondersteunen met warme maaltijden of in een andere nood en de gezinnen van de kinderen van Project Held te bezoeken en bemoedigen.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 juli:

Na een vermoeiende vliegreis en overnachting in Gjakove stond voor zaterdag een bezoek aan Klina op de planning. Bij een bezoek aan een plaatselijk kerkje en na een fijne aanbiddingstijd gaf een van de teamleden een woord. Na het gedeelde woord waren er verschillende mensen die naar voren kwamen voor gebed. Een bijzondere tijd.

Na de lunch werd een familie bezocht waar een kindermiddag werd gehouden. Een van de teamleden deelde een mooi verhaal waarna er spelletjes met de kinderen werden gedaan en waterballonnen werden uitgedeeld. Met het warme weer een goed idee. Al met al een vreugdevolle en vruchtbare tijd.


Zondag 17 juli:

Deze morgen is het team, op uitnodiging van Jeton de voorganger, in een kerk geweest die nauw betrokken is bij Stichting de Brug. Twee teamleden hebben hun getuigenis gegeven en na de dienst heeft het team nog wat nagepraat met mensen van de kerk. Een ware bemoediging!

Na de lunch heeft het team een bezoek aan een soort museum gebracht waar ze een huis bezochten die het eerst werd getroffen tijdens de oorlog. De familie die uit ongeveer 50 personen bestond die daar woonden is drie dagen onder vuur genomen zodat ze zeker wisten dat allen overleden waren. Een ware nachtmerrie. Een meisje heeft het overleefd en heeft het kunnen navertellen.

Daarna heeft het team de graven bezocht. Dit alles heeft het team enorm geraakt en door de oorlog in Oekraïne valt het nog zwaarder om te bedenken wat deze mensen moeten doorstaan. Al met al een stuk geschiedenis van de impact van de oorlog in Kosovo.


Maandag 18 juli:

Vandaag is het team gaan evangeliseren in Prizren, een multiculturele moslimstad. Hier ondersteunen ze de lokale kerk. Ook heeft het team een bezoek gebracht aan twee arme gezinnen om ze te bemoedigen en helpen. De meegebrachte spullen en speelgoed werden met open armen ontvangen.


Dinsdag 19 juli:

Vandaag een speciale Project Held dag. Het team heeft voor de kinderen die door Project Held worden ondersteund een kindermiddag gehouden. De kinderen vonden het fantastisch en waren dol enthousiast. ( helaas vanwege privacy kunnen we geen kinderfoto's delen)

De ouderen die worden ondersteunt door Project Held zijn bezocht en voedselpakketten, die eerder ingekocht en gemaakt waren, zijn overgedragen. Een van de oudere had het voorrecht om een berichtje via de telefoon te zien van haar sponsor en zelfs nog even te face-timen. Het raakte haar diep en de tranen rolden over haar wangen. Vaak hebben we geen idee van de impact die het heeft om een kind of oudere te ondersteunen.


Woensdag 20 Juli:

Het team is naar Noord-Albanië afgereisd. Daar hebben zij het ouderenproject bezocht waar de allerarmsten een paar keer per week een warme maaltijd krijgen. Tevens heeft dit een mooi sociaal doel, zo zien de eenzame elkaar.

Daarna is het team naar de Valbonië Valley, een National Park, gegaan en genoten van de prachtige natuur. Even tijd voor ontspanning en emoties verwerken dat laten bezinken waar deze mensen dagelijks mee geconfronteerd worden.Donderdag 21 juli:

Vandaag de laatste dag alweer van deze bijzondere reis, wel eentje met een gouden randje. In de morgen heeft het team een jong gezin bezocht en een aantal ouderen. Wat hebben deze schatten toch te kampen met veel ellende... ze hebben echt bijna niks en niemand. Lof aan het team van de Brug die er heen gaat om ze te bezoeken en boodschappen te brengen. Zelf hebben ze de kracht en het vervoer niet, je wilt er niet aan denken hoe ze anders de dagen door moeten komen.


Blijf op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief
Project Held zet zich in voor kinderen in uitzichtloze situaties. Verder ondersteunen wij ook andere hulpprojecten.
Giften kunt u overmaken naar:
NL45 INGB 0009 4022 93 tnv Stichting Project Held. Al uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.

KvK-nr: 83287515, RSIN-nr: 862813256.
Whatsapp ons!
staruserarrow-up