YES! Eindelijk is het zover! Uniek in de sponsorwereld. Communiceren met je sponsorkind via een app. Ga naar de NEWS pagina en lees hoe!
Mijn account
Doneer
Reisverslag

Eerste verslag Kosovo reis

2 mei 2018

Verslag reis Kosovo April 2018

Zaterdagnacht met een groep van 15 mensen aangekomen in het guesthouse van de Brug in Gjakova.

Dag 1
Na een korte nacht vertrokken we naar de kerk die op loopafstand van het guesthouse ligt. Daar hebben we ons ingestudeerde lied King of Kings in het Albanees gezongen voor de mensen uit de kerk. In de middag hebben we een rondleiding gehad door Gjakova, een rustige dag om te beginnen.
    

Dag 2
We hebben als team een zeer indrukwekkende dag mogen beleven, ‘s morgens hebben we het massagraf in Mae bezocht, een van de kinderen (jonge vrouw inmiddels) die door Project Held ondersteund werd is haar vader verloren tijdens de oorlog in 1999. Zij ging met ons mee naar het massagraf en heeft bij het graf van haar vader verteld hoe het destijds is gegaan. Een aangrijpend verhaal…
Hierna zijn we inkopen gaan doen met 17 man om voedselpakketten samen te stellen, dit was een hele uitdaging maar we hebben veel arme gezinnen kunnen zegenen met een uitgebreid voedselpakket. Deze hebben we in 3 groepen persoonlijk langs gebracht en hebben met de mensen kunnen praten, ze vast kunnen houden en hebben voor ze gebeden en gezongen. Daarnaast naar arme gezinnen geweest die we gaan opnemen in het programma van Project Held, wat bijzonder om erbij te zijn terwijl de foto’s van de kinderen genomen worden voor ons sponsorprogramma.
     

Dag 3
Naar Noord-Albanie geweest, daar een hele arme, eenzame weduwe bezocht, we hebben haar kunnen zegenen met een voedselpakket en hebben uitgebreid met haar kunnen bidden en zingen. Daarna de soupkitchen (gaarkeuken) bezocht die geleid wordt door het team van de Brug. De allerarmsten uit de omgeving kunnen daar 2 tot 4 keer per week een gezonde warme maaltijd eten. We hebben hen gezegend met een cheque van €750,- en hebben maaltijden uitgedeeld. Na het eten een geweldige tijd van aanbidding en gebed gehad. We hebben echt een stukje vreugde kunnen brengen! Op de terugweg hebben we het prachtige natuurgebied, Valbona bezocht en hier kunnen genieten van de adembenemend, mooie natuur.

Blijf op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief
Project Held zet zich in voor kinderen in uitzichtloze situaties. Verder ondersteunen wij ook andere hulpprojecten.
Giften kunt u overmaken naar:
NL45 INGB 0009 4022 93 tnv Stichting Project Held. Al uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.

KvK-nr: 83287515, RSIN-nr: 862813256.
Whatsapp ons!
staruserarrow-up