YES! Eindelijk is het zover! Uniek in de sponsorwereld. Communiceren met je sponsorkind via een app. Ga naar de NEWS pagina en lees hoe!
Mijn account
Doneer
Nieuws

Brieven naar je sponsorkind

19 juli 2021

Het maakt werkelijk een groot verschil in het leven van een kind wanneer het een sponsor heeft. Een van de verschillen is dat het kind naar school kan. Als het kind de kans krijgt naar school te gaan heeft het veel meer perspectief voor de toekomst. Het is makkelijker om een baan te vinden en voor zichzelf te zorgen. Een mooie mogelijkheid om los te komen van de armoede.

In veel van onze projecten leven de kinderen in een kindercentrum samen met andere kinderen. Dit omdat de ouders niet in staat zijn om voor de kinderen te zorgen, de kinderen een veilige omgeving te bieden of één of beide ouders is weggevallen.

De omstandigheden waarin een kind geboren wordt is vaak bepalend voor de toekomst. Een sponsor heeft daar een positieve invloed op bij de kinderen van onze projecten. Daarom zijn wij en onze projecten zo ontzettend dankbaar voor onze sponsors! Eén voor één halen we samen deze kinderen uit de armoede.

Iets wat ook veel betekent voor het kind is een brief of kaart ontvangen van de sponsor. De sponsor krijgt dan een gezicht, een karakter en de kinderen voelen zich geliefd en speciaal. Gezien deze kinderen vaak afgestoten of afgewezen zijn, helpt dit ook bij het herstel van hun indentiteit in wie ze zijn.

Maar wat schrijf je je sponsorkind, is een vraag die wij vaak krijgen. “Waar kan ik het over hebben in mijn brief zonder het kind te kwetsen of pijn te doen.”

Hieronder hebben wij een paar voorbeelden voor u op een rij gezet. Vraagt het kind iets aan u, reageer dan positief en bemoedigend, dat is wat deze kinderen nodig hebben. Veiligheid, bemoediging en liefde.

  • Wat is je favoriete kleur (geef evt. uw favoriete kleur aan en waarom)
  • Wat is je favoriete bijbeltekst (geef evt. uw favoriete bijbeltekst aan en waarom)
  • Vertel iets over de familie of gezinssituatie evt toegelicht met foto’s.
  • Vertel iets over uw werk of hobbies en vraag evt. wat uw sponsorkind graag doet.
  • Vraag hoe het op school gaat, of ze vrienden hebben en iets over uw vrienden.
  • Vraag waar je voor kunt bidden. Vaak vinden de kinderen school moeilijk en het is fijn als ze weten dat hun sponsor voor ze bid.

Hieronder wat voorbeelden van sponsors.

Ook wij weten dat het ene kind niet het andere kind is. Van sommige kinderen zien wij hele teksten en mooie tekeningen. Het andere kind heeft wat meer moeite om zich te uiten of iets op te schijven en vindt misschien dat hij niet zo mooi kan tekenen waardoor hij/zij dit liever niet doet. Dit is niks persoonlijks naar u toe! Vanuit ervaring weten wij dat de kinderen ontzettend blij zijn met hun sponsor. Ze raken vaak niet uitgepraat als ze een brief hebben ontvangen en delen deze enthousiast met de andere kinderen.

Wij willen u dan ook vragen te blijven schrijven of een foto of kaart te sturen. Als uw sponsornummer en het referentienummer en naam van het kind erop staat, kunnen wij het in ons systeem verwerken en gaat het naar het juiste project. Mocht u iets speciaals willen doen, vragen wij u dit voor alle kinderen te doen. Zodat er geen kinderen voorgetrokken of extra verwend worden. Heeft u na dit bericht nog vragen kunt u uiteraard altijd contact opnemen met ons via info@projectheld.nl

Blijf op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief
Project Held zet zich in voor kinderen in uitzichtloze situaties. Verder ondersteunen wij ook andere hulpprojecten.
Giften kunt u overmaken naar:
NL45 INGB 0009 4022 93 tnv Stichting Project Held. Al uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.

KvK-nr: 83287515, RSIN-nr: 862813256.
Whatsapp ons!
staruserarrow-up