Tshega Christian Mission

Tshega Christian Mission is opgericht in Aug 2006 door Ellanie van Rooyen en gevestigd in de Limpopo Provincie vlakbij het plaatsje Tzaneen. Ellanie werkte op een school welke gesloten dreigde te worden en de kinderen op straat zouden komen te staan. Ellanie heeft de kinderen toen opgevangen en is onder een boom deze kinderen gaan onderwijzen. Van hier uit is een school ontstaan genaamd The Lighthouse Academy. In 2009 opende de school officieel haar deuren. Ondertussen is dit een erkende school en daarnaast heeft de stichting verschillende andere projecten.


Het project waar Project Held nauw mee samen werkt is het voeding programma. Kinderen van niet geschoolde ouders en één ouder gezinnen worden na schooltijd opgevangen. Tijdens deze momenten worden deze kinderen begeleid met hun huiswerk, krijgen ze een warme maaltijd en wordt er samen gevoetbald, gesport en andere activiteiten gedaan. Daarnaast krijgen de kinderen kleding en worden er schooluniformen uitgedeeld aan de allerarmste kinderen, want zonder school uniform mag je niet naar school.


In Zuid-Afrika is het verschil tussen rijk en arm erg groot. Hierdoor gaan kinderen en jongeren vaak uit verveling en hopeloosheid op het criminele pad, vaak raken ze aan de drugs. Het doel van Tshega is om kinderen de kans te geven om naar school te gaan en op die manier hoop te brengen en een doel te vinden voor de toekomst. Het samenbrengen van jongeren is een goede gelegenheid om hen over God te vertellen en Zijn liefde te tonen. Daarom staat het evangelie centraal in alle hulp die ze bieden.

Uw ondersteuning voorziet uw sponsorkind van voedsel, school en lesmaterialen, zodat een geweldig toekomstperspectief geboden wordt waarin ze hun dromen kunnen gaan verwezenlijken.

Nyiko Mahlalele

Lerato Ratshweni

Shihlamariso Makamu