Kanyarat

Rin

Rungprai

Ka

Pennapa

Baan Zion ZCCT

In Thailand zitten honderden kinderen onschuldig in de gevangenis omdat ze ‘erbij’ waren toen hun moeder werd opgepakt, of omdat de kinderen in de gevangenis zijn geboren. Deze kinderen zijn voornamelijk afkomstig uit de Thaise bevolking die in de bergen woont. Deze bevolking wordt echter niet als Thaise gezien en heeft volgens de wet geen status en dus ook geen ID. Het is een arm volk en de vrouwen worden vaak gebruikt om bijvoorbeeld opium te smokkelen, om toch enige financiële zekerheid te hebben. Als ze worden opgepakt, belanden ze zonder pardon in de gevangenis. Soms zijn hun kinderen daarbij, of blijft een kind achter in de bergen. Van de vaders wordt zelden meer iets vernomen.

De stichting begon ooit met een dagcentrum voor de kinderen in de gevangenis, maar dit is uitgegroeid tot een opvanghuis voor meisjes, waar de kinderen intern wonen totdat de moeder, meestal pas na 15 a 20 jaar, weer vrijkomt. Op dit moment wonen er ongeveer 25 meisjes in het tehuis. Alle kinderen gaan naar school en de meeste oudere meiden studeren aan de universiteit. Helaas is het onderwijs in Thailand erg duur waardoor sponsoring noodzakelijk is.

Tevens is de planning om ook kinderen te ondersteunen die in de bergen wonen. De armoede is daar zeer groot en op deze manier kunnen de kinderen bij familie blijven wonen, maar wel naar school en kan de armoede doorbroken worden.

Fearn (Student)