Norah

Loice

Brain Khemis

Adupi Thomas Dale

Julius Lokwen

Nyola Jennifer

Iris ministries Soedan/Oeganda:

Het project in Soedan dat ondersteund wordt door Project Held is onderdeel van Iris Ministries Soedan. Dit valt onder de tak van Iris Ministries Mozambique, opgericht door Rolland en Heidi Baker. Iris Ministries Soedan is in 2006 van start gegaan in het zuiden van het land. Michele Perry is de oprichtster van deze ministry in het grootste land van Afrika. Het hoofdkantoor is gevestigd in de plaats Yei. Het kinderdorp ‘Yei Children’s Village’ waar de sponsorkinderen op dat moment woonden, is in datzelfde jaar van start gegaan en staat tevens in Yei.

Echter zijn ze rond 2015 gevlucht naar het buurland Oeganda omdat het blijven in Zuid-Soedan niet meer veilig was. Carolyn Figlioli, verantwoordelijk voor het project, zorgt op dit moment voor meer dan 100 kinderen die worden verzorgd door 23 mensen die behoren tot Iris Ministries Soedan/Oeganda. Het kindertehuis bevindt zich in Luweero.

Het doel is om de kinderen een thuis te geven en samen in het gezin mee te draaien. Het evangelie staat daarin centraal en de kinderen hebben stuk voor stuk een bijzondere relatie met de Heer opgebouwd. In Oeganda begint de dag al vroeg. Samen wordt er ontbeten met brood en thee, waarna de kinderen naar school gaan. De oudere kinderen blijven in het kinderdorp waar ze helpen met verschillende klusjes. Wanneer de andere kinderen terugkomen uit school helpen zij ook mee met de verschillende klusjes. Ook lopen veel kinderen mee met gehuurde arbeiders in het kinderdorp, zoals boeren en schilders om het vak dat ze leren te beoefenen. Natuurlijk is er ook tijd om lekker te ontspannen, spelletjes te spelen en huiswerk te maken.


‘s Avonds komen alle kinderen samen om te eten. Het avondeten bestaat meestal uit rijst, bonen en groenten. Eén keer in de week krijgen de kinderen kip en één keer per week krijgen ze vis. Op woensdagmiddag en vrijdagavond komen de kinderen samen voor een stuk aanbidding, onderwijs en gebed.