Gabriella Kaitesi

Gabriella is een week naar haar geboorte verlaten door haar moeder. De moeder heeft Gabriella achtergelaten in het ziekenhuis waar ze is bevallen. Gabriella is 6 jaar bij Foodstep en de moeder heeft nooit meer wat van zich laten horen.

Gabriella is een erg vrolijk en speels meisje en helpt graag anderen. Gabriella zingt graag vooral worship music. Later wilt Gabriella graag lerares worden.

Joseph Tega

De ouders van Joseph zijn HIV positief en het gezin was bij het ziekenhuis omdat het met de ouders lichamelijk heel slecht ging. De zorg voor zijn zusje lag op Joseph zijn schouder omdat de ouders daar niet toe in staat waren.

In overeenstemming met de ouders zijn de Joseph en zijn zusje overgedragen aan Foodstep die de zorg van de kinderen op zich nemen. Joseph is erg behulpzaam en werkt hard om zijn droom om piloot te worden waar te maken. Joseph is een van de kinderen die de worship en gebeds avond kan leiden.

Flavia Nansubuga

Flavia was drie maanden toen zij bij Foodstep kwam. De moeder van Flavia was jong zwanger geraakt en na de bevalling liet ze Flavia elke avond alleen om de straat op te gaan als prostituee.

De buurt maakte zich zorgen om Flavia en schakelde de politie in. In overeenstemming met social welfare kwam Flavia bij Foodstep. Flavia helpt graag andere kinderen en is heel sociaal. Later wilt ze graag zuster worden.

Patrick Ssubi

De moeder van Patrick heeft een geestelijke beperking en is op haar 17e zwanger geworden van een nog onbekende vader. Gezien zij niet goed voor Patrick kon zorgen zijn zowel moeder als Patrick opgevangen door Foodstep. De grootmoeder van Patrick, bij wie ze in huis woonde, kon de zorg van Patrick en zijn moeder lichamelijk niet aan.

Patrick was 4 maanden oud toen hij door Foodstep werd opgevangen. Patrick krijgt melkvoeding wat erg kostbaar is. Patrick is een lieve baby die bijna niet huilt en vindt alles wat beweegt interessant vooral felle kleuren.

Witney

Witney was 6 jaar toen zij werd achtergelaten door haar ouders na de scheiding. Een oplettende buurvrouw zag de nood waar Withey zich in bevond en bracht haar naar het politie bureau. Van de ouders ontbreekt nog ieder spoor.

De politie heeft de zorg overgedragen aan Foodstep wat nu Witney haar thuis is en waar er voor haar gezorgd wordt. Dankzij sponsoring kan Witney aan haar school werken en haar droom om rechter te worden nastreven. Witney houdt van korfbal spelen en dansen in haar vrije tijd.

Benjamin Mukisa

Benjamin is voortgekomen uit incest, de nog jonge moeder werd verkracht door haar biologische vader. Na de geboorte was het een gruwel om de baby in het gezin op te nemen. De gezinsleider deed aangifte bij de politie en de vader werd gearresteerd en naar de gevangenis gebracht.

De tienermoeder kon het zich niet veroorloven om voor de jongen te zorgen en hij verwees naar Foodstep voor verdere ondersteuning en zorg. Benjamin is een actieve jongen, houdt van voetballen wat dan ook zijn droom is. Een prof voetballer te worden. Sponsoring zorgt ervoor dat Benjamin zijn droom kan verwezenlijken.

Victoria Nakaggwa

De ouders van Victoria, haar dove broertje en zus Doreen zijn betrokken geweest bij een moord en zitten in de gevangenis daarvoor. De zorg voor de drie kinderen zijn overgedragen aan Foodstep nadat bekend was dat niemand voor de drie kinderen kon zorgen.

Victoria is een hardwerkend meisje wat in haar vrije tijd haar eigen jurken en kleding maakt. Ze helpt graag de kleine kinderen en helpt in de keuken. Sponsoring zou helpen haar droom om in een naaiatelier te werken kunnen gaan verwezenlijken.

Solomon Maya

Solomon werd door onbekende mensen in de straten van Kampala gevonden toen hij nog jong was. Ze begonnen hem te gebruiken om te bedelen om geld. Op een dag werd hij samen met andere kinderen betrapt door agenten van de Kampala Capital City Authority. Solomon werd naar het Kampiringisa National Rehabilitation Centre gebracht. Een plek waar kinderen die delicten plegen en die in de straat in Kampala leven opgepakt en worden opgevangen voor rehabilitatie.

Dankzij Foodstep mocht hij daaruit en woont nu bij Foodstep. Solomon is een vrolijke jongen, werkt hard en hij doet graag mechanica. Solomon studeert mechanica en oefent in de garage en heeft gereedschap nodig en een fiets voor zijn dagelijks vervoer. Hij wilt graag afstuderen en helpen in de garage.

Nina Mirembe

Nina is achtergelaten door haar moeder toen ze twee maanden oud was. De moeder van Nina was prostituee. Een buurman vond haar en bracht haar naar de politie. Tot op heden is moeder niet komen opdagen voor Nina. Op dit moment is Nina 5 jaar onder de zorg van Foodstep. Nina is goed in het geven van verslagen en erg gedetailleerd. Ze wil later graag verpleegster worden, sponsoring zou haar helpen die droom te verwezenlijken.

Maria Agatha

Maria werd geboren in Bugabo Village, Wakiso District. Ze werd op jonge leeftijd in de steek gelaten en verwaarloosd door haar moeder. Maria werd alleen achtergelaten naast het huis van haar grootmoeder. De grootmoeder die ook hulpeloos was, kon niet voor de baby zorgen.

Kleine Maria was ondervoed door slechte voeding en zorg van de moeder en de zaak werd terugverwezen naar de politie. De politie beval haar te arresteren, maar ze verdween uit het gebied. Maria zit nu op onze Foodstep thuisschool. Help Maria om haar droom om advocaat te worden te verwezenlijken. Maria speelt graag met de anderen kinderen en houdt van acrobatiek in haar vrije tijd.