Held@Home

Het doel van Held@Home is om uit te strekken naar de mensen die het wat minder hebben, zich eenzaam voelen of behoefte aan een bezoekje hebben. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die door Covid-19 is geraakt, op wat voor manier dan ook.


Normaal gesproken gaat Project Held met een team regelmatig op missiontrip naar een aantal van onze projecten. Tijdens deze reizen ontmoeten we vele kinderen en volwassenen in de kindertehuizen en de omliggende dorpen, hierbij delen we zoveel mogelijk uit en bemoedigen we deze mensen.
Helaas is reizen door Covid-19 momenteel niet mogelijk en is het idee ontstaan om datgene wat we tijdens onze reizen doen, nu in Nederland te gaan doen.

Dit houdt in dat we op bezoek gaan bij mensen die die wel een bezoekje en bemoediging kunnen gebruiken, denk hierbij aan de ouderen, de alleenstaanden, de vluchtelingen etc. Ons motto tijdens onze reizen is ‘stop for the one’. Even een praatje maken, een cadeautje brengen, een warme maaltijd, iets waardoor die ene persoon zich geliefd voelt. Uiteraard kunnen we nu niet met een groep op pad maar zullen we met maximaal 2 personen op bezoek gaan bij iemand. U kunt zich aansluiten bij het team van Project Held maar u kunt ook in uw eigen omgeving wat doen voor de mensen om u heen en hen een steuntje in de rug geven.

Dit kan op verschillende manieren. Wij willen u uiteraard hierbij helpen en hebben alvast een aantal ideeën op papier gezet:

• Toen Corona ons land in de greep kreeg, gingen veel mensen hun extra voorraad van tulpen, bloemen en pakketjes in de buurt rondbrengen bij mensen die wel een hart onder de riem konden gebruiken. Dit is nog steeds een warm gebaar. Wij van Project Held hebben pakketjes samengesteld die een bemoedigend kaartje bevatten en daarbij een leuk lief cadeautje. Zo heeft u een gespreksonderwerp en kunnen de mensen er nog eens aan terug denken wanneer u weer weg bent. De pakketjes kosten €5,95 en koopt u 5 stuks dan sturen wij ze voor €25,- naar u op ( ex. verzendkosten). Naast deze pakketjes, die wij verkopen via onze webshop, hebben wij ook een heel aantal mooie bemoedigingskaarten te koop. Neemt u gerust een kijkje in onze nieuwe webshop.


• U kunt iemand een tas of doos met wat boodschappen brengen wanneer iemand door Corona getroffen is en wellicht een baan verloren heeft of minder uren werkt.

• Bid of God iemand in uw gedachten wil brengen die u een pakketje mag brengen. Als we Gods liefde laten stromen kan het niet anders dan dat de mensen geraakt worden.


Wij zouden het heel erg op prijs stellen als u aan ons door zou willen geven waar u iemand een bezoekje heeft gebracht en heeft kunnen bemoedigen. Wij zullen een kaart van Nederland maken en hartjes plaatsen waar Held@Home actief is geweest.
Samen maken we het verschil!

*Wilt u zich liever bij ons team aansluiten en meedraaien in het team van Held@Home kunt u zich opgeven via info@projectheld.nl. Op dit moment staan er al verschillende activiteiten op het programma en het zou fijn zijn als u daar in mee wilt draaien.