Cassilda Robino Chambal

Cassilda en haar zuster zijn bij haar ouders weggehaald door een sociaal assistent nadat er een aantal klachten waren geweest van misbruik. Vader en moeder gebruiken alcohol en zorgde niet voor hun kinderen. Cassilda en haar zusje werden verwaarloosd en hadden weinig eten en waren de hele dag alleen. Cassilda doet het goed op school en favoriete vak is Portugees, kleur is roze en fruit is aardbeien. Cassilda houdt ervan om met poppen te spelen en van koken.

Zinha Rofino Cambal

Zinha en haar zuster zijn bij haar ouders weggehaald door een sociaal assistent nadat er een aantal klachten waren geweest van misbruik. Zinha zit nu op school en houdt van leren. Zinha speelt graag Motokosana, een spel met stenen. Zinha is gezond en gaat graag naar school om lerares te worden.

Inacio Felisberto

Inacio is erg klein voor zijn leeftijd wat waarschijnlijk door ondervoeding komt. Zijn moeder is overleden en vader is blind. Inacio is HIV-positief en heeft nooit medicatie gehad waardoor hij een slechte gezondheid heeft. Het maatschappelijk werk heeft Inacio in het tehuis gebracht gezien de vader niet in staat was voor hem te zorgen. Ook voor de vader zal regelmatig gezorgd worden. Dankzij sponsoring kan Inacio naar school en bouwen aan zijn toekomst.

Xadreque

Xadreque is verdwaalt toen hij nog een heel jong was. Hij weet zelfs niet eens meer zijn eigen naam. Er is een oproep geweest op de lokale TV maar zijn ouders hebben geen gehoor gegeven. Nu woont hij in het kindertehuis van pastor Philip. Hij speelt graag verstoppertje. Hij droomt ervan om een lange volwassen man te worden. Xadreque is een gezonde jongen.

Tamaxa

De moeder van Tamaxa is gevlucht naar Zuid Afrika om daar werk proberen te vinden. Ze is erg arm en heeft gezondheids problemen en HIV. Tamaxa bleef achter bij een tante en haar vader sloeg haar en zorgde niet goed voor haar. Nu woont Tamaxa in het kindercentrum van Iris ministries en ze kan goed leren. Tamaxa gaat graag naar school, houdt van lezen, dansen en bidden. (geboortedatum is onbekend, deze datum is gezien haar geschatte leeftijd gegeven.)

Salmina

Men vermoed dat Salmina een te vondeling is gelegd waarna ze gebracht werd naar een babyhuis. In december 2008 werd ze van het bayhuis naar het kindertehuis gebracht van Iris Ministries in Mozambique waar ze nu woont. Salmina kan zich niets herinneren van haar verleden en weet dus ook niets meer over haar ouders. Salmina is in goede gezondheid. Haar dagelijkse activiteiten zijn spelen, naar school gaan en helpen met het schoonmaken van de kamers. Later wil ze graag kok worden. Haar hobby's zijn spelen met haar vriendjes (kok spelen) en TV kijken.

Isabel

De vader van Isabel komt zelden thuis en de moeder verwaarloosde Isabel. Isabel kreeg veel te weinig eten, ging niet naar school en werkte veel thuis. De buurt maakte zich zorgen en hebben Iris Ministires ingeschakeld. Met toestemming woont Isabel nu in het Iris kindercentrum waar ze het enorm naar haar zin heeft. Isabel doet het goed op school en houdt ervan om met de andere kinderen te spelen.

Julinho

Julinho is op 3-jarige leeftijd gevonden langs de kant van de weg. Niemand wist wie hij was of wie zijn familie was. Julinho was erg klein maar ondertussen is hij goed gegroeid. Soms is Julinho verdrietig, dan bidden ze voor Julinho en dan gaat het weer beter. Julinho houdt van frietjes en cake . Samen met zijn vrienden voetballen doet hij het liefst!

Zefania Lucia Machel

Zefania heeft een tweelingbroertje Junior.
Hun vader is overleden en de moeder heeft hen in de steek gelaten. Daarom werden de kinderen opgevangen door de zus van de overgrootmoeder. Oorspronkelijk kregen ze voedselhulp van het kinderdorp maar dat bleek niet genoeg te zijn. Zefania heeft aids, Junior niet. Hij krijgt aidsremmers. Hij is heel klein voor zijn leeftijd maar verder redelijk gezond. De tweeling gaat nu naar school waar ze het goed doen!

Zeca Sancara

Zeca is binnengekomen in het babyhuis, daar worden kinderen opgevangen waarvan onbekend is wie hun ouders zijn en wel hulp nodig hebben. Nu Zeca op de leeftijd gekomen is om naar school te gaan, woont hij in het kinderhuis. Het enige wat hij weet is de naam van zijn vader en dat er een tante voor hem zorgde, maar hem verwaarloosde. Hij weet niet meer waar zijn huis is en waar zijn moeder is. Hij speelt graag met auto's en later wil hij dan ook chauffeur worden.