Fatlind Berisha

Fatlind werd geboren in Gjakova en hij werd geboren met een afwijking. Zijn rechterarm is niet ontwikkeld en daarom werd hij geboren met een halve arm. Fatlin verloor zijn vader in maart 2021 door zelfmoord. Zijn vader hing zich op in de koeienstal waar hij werkte. Fatlin en zijn broers en zussen ondervonden ernstige trauma's door de reactie van hun moeder nadat ze ontdekten dat haar man aan het touw hing. Hierdoor vertonen alle kinderen tekenen van ernstige trauma's, vooral Fatlind. Hij is extreem introvert en wil met niemand contact maken.

Marija Raja

Marija heeft 10 jaar geleden haar man verloren aan een hartaanval. Vóór haar man overleed hebben ze een zoon geadopteerd. Later ontdekte ze dat hij autisme heeft en een hartziekte. Haar zoon weet niet dat hij geadopteerd is vanwege zijn lichamelijke en psychische situatie. De zoon heeft zijn universiteit afgerond maar door de werkeloosheid in Kosovo en zijn autisme heeft hij geen baan. Met een pensioen van nog geen € 75,- per maand kan Marija nauwelijks rondkomen. Marija is hopeloos en eenzaam. Met ondersteuning in de kosten voor medicatie is zij al enorm geholpen.

Esmer Halili

Esmer is geboren en opgegroeid in het Roma district. Esmer woont met 4 broers en 2 zusjes samen en gaan niet naar school vanwege de extreme armoede. Esmer gaat samen met broers en zussen dagelijks bij de supermarkt bedelen wat te eten te krijgen. Esmer houdt van voetballen en wil later graag professioneel voetballer worden. Zijn dagelijkse bezigheden bestaan uit bedelen. Een sponsor brengt hierin verandering waardoor hij naar school kan en kan bouwen aan zijn toekomst.

Elmira Elshani

Elmira wordt geboren in Gjakova. Ze woont samen met haar ouders, broer en zus. Elmira en haar familie leven in armoedige omstandigheden waar ze dagelijks strijden voor de eerste levensbehoeften zoals voedsel, hout en medicijnen en schoolbenodigdheden. Het grootste probleem voor Elmira is dat ze niet in staat is om de kosten van schoolbenodigdheden te dekken en dat ze geen kleding of schoenen kan kopen die ze nodig heeft. Elmira is een heel lief kind. Ze is vrolijk maar verlegen. N.G.O. de Brug helpt de familie van Elmira al vele jaren, maar hun behoeften zijn veel hoger dan de mogelijkheid van de Brug om te helpen. Het zou geweldig zijn om Elmira te kunnen helpen via project Held!

Abedin Elshani

Abedin (Abi) is geboren in Gjakova. Hij woont samen met zijn ouders en zijn 2 zussen. Abedin en zijn gezin leven in armoedige omstandigheden waar ze dagelijks strijden voor de essentiële behoeften zoals voedsel, hout, medicijnen en schoolbenodigdheden. De grootste strijd die ze hebben, is dat ze niet kunnen betalen voor de medicijnen die hij nodig heeft om zijn astmasymptomen en -aanvallen onder controle te houden. Abedin is een heel lief kind en heel sociaal. Hij houdt van voetballen, maar heeft vanwege zijn conditie beperkte fysieke mogelijkheden. NGO de Brug helpt de familie van Abedin al vele jaren, maar hun behoeften zijn veel hoger dan de mogelijkheid van de Brug om te helpen. Het zou geweldig zijn om Abedin te kunnen helpen via project Held!

Elda Elshani

Elda is geboren in Gjakova. Ze woont samen met haar ouders, broer en zus. Elda en haar familie leven in armoedige omstandigheden waar ze dagelijks strijden voor de basisbehoeften zoals voedsel, hout, medicijnen en schoolbenodigdheden. De grootste strijd die ze hebben, is dat ze niet kan betalen voor de medicijnen die ze nodig heeft om haar astmasymptomen en -aanvallen onder controle te houden. Elda is een heel lief kind, hoewel ze door haar gezondheidsbeperkingen nogal introvert is. Ze schaamt zich om bij vrienden en andere mensen te zijn, omdat ze haar inhalator overal mee naartoe moet nemen en daardoor voelt ze zich niet helemaal zichzelf.

Zyrafete Axhanela

Zyrafete is weduwe en woont in Gjakova. Haar dochter ( 25 jaar ) en kleinzoon zijn omgekomen tijdens een explosie in hun huis. De man van Zyrafete is 8 jaar geleden omgekomen en haar zoon ( 43 jaar) 2 jaar geleden. Zyrafete lijdt door al dit verlies aan depressie en angststoornis. Met een inkomen van nog geen € 75,- per maand kan ze geen medicijnen kopen. Ze leeft alleen in een klein appartementje wat €130,- per maand kost en ze niet kan betalen. Zyrafete heeft hulp, liefde en zorg nodig.

Xhevdet Halili

Xhevdet is geboren en opgegroeid in een Roma district. Xhevdet woont met 4 broers en 2 zusjes samen en gaan niet naar school vanwege de extreme armoede. Xhevdet verzamelt samen met een zus en broer dagelijks aluminium spullen uit afvalcontainers om te kunnen verkopen en een klein beetje geld binnen te verdienen voor het gezin. Een sponsor zou hier verandering in brengen en dan kan Xhevdet naar school en bouwen aan zijn toekomst. Xhevdet houdt van voetballen en wil later graag professioneel voetballer worden.

Vera Fetaj

Vera is geboren en opgegroeid in Janosh, een dorpje van de Roma community. Ze woont daar met haar ouders, 2 zusjes en een broertje. Het is niet mogelijk voor de ouders om een baan te vinden door de hoge werkeloosheid en de te lage opleiding. Vera is een slim meisje en vindt school geweldig, maar haar ouders hebben niet de mogelijkheid om het schoolgeld te betalen. Er is nauwelijks genoeg voor een goede maaltijd. Door sponsoring kan Vera naar school en kan ze de armoede doorbreken en haar droom waarmaken! Vera houdt van zingen en wil later graag arts worden.

Sion Hoti

Het verhaal van Sion is ontzettend verdrietig. De vader van Sion heeft 17 jaar gediend als pastor. Door een gasexplosie brandde het huis volledig af en heeft de vader van Sion zijn vrouw en kinderen gered, maar heeft daardoor zelf 3e graads brandwonden opgelopen. Twee weken later is de vader van Sion overleden. Op dit moment ziet het er niet best uit, ze hebben geen huis en geen inkomen want de vader zorgde voor het inkomen. De plaatselijke kerk helpt ze, maar dat kan maar voor korte tijd. Sion heeft nog veel te verwerken en heeft moeite met praten. Sion kan maar halve woorden uitbrengen. Help Sion zodat hij de ellende kan verwerken en kan bouwen aan zijn toekomst. Sion speelt graag met auto's.