Edna Cheptoo

Velinda Chepkwemboi

Sadiki Samba

Mary Muthoni

Hope4Hope


Hope4Hope is een project dat zich bevindt In Mombasa in Kenia. Het verschil tussen arm en rijk is hier enorm. De kinderen en jongeren uit de arme gezinnen hebben geen tot weinig toekomstperspectief waardoor veel jongeren kiezen voor het slechte pad in de hoop hier een betere toekomst te vinden.

Het doel van Hope4Hope is om de jongeren te laten zien dat er hoop is en dat er een toekomst voor hen is weggelegd. Wanneer jongeren samenkomen in een veilige omgeving, zullen ze aangemoedigd worden om positief bezig te zijn. Hiervoor is het van belang dat de jongeren in staat zijn om hun talenten te benutten. Hope4Hope wil deze jongeren laten zien dat zij de toekomst zijn en dat ze waardevol zijn. Daarnaast is het samenbrengen van jongeren een enorme mogelijkheid om te vertellen over God en ze te laten zien wie Hij is.

Ondertussen breidt het project zich met de dag uit. Zo is er een ruimte waar de jongeren leren stenen te bakken die ze dan zelf kunnen gebruiken of kunnen verkopen. Maar ook hebben ze een stuk grond gekocht waar groente en fruit wordt verbouwd om meer zelfvoorzienend te zijn.

Daarnaast worden er verschillende sportactiviteiten gehouden die zorgen voor connectie en een gezonde levenswijze. Tevens hebben de sportactiviteiten nog meer doelen. Zo leren de kinderen dat ze ergens goed in zijn en als ze doorzetten ze iets kunnen behalen. Samenspel kan overwinning brengen zodat ze op elkaar leren vertrouwen. Daarnaast zijn meisjes in Kenia vaak kwetsbaar en helpt dit mee aan hun weerbaarheid en helpt het ze grenzen te stellen.

Esther Home Kenia


Het project wordt gerund door Youth Apart. Youth Apart, een bediening die opgezet is door Daniel en Marlies Hoogteijling. In het Esther Home vangen ze jonge tienermoeders op met hun kinderen. De missie van dit huis is om met Gods liefde een gezonde leefomgeving te creƫren en de nodige faciliteiten aan te bieden, zoals bijvoorbeeld counseling. Op deze manier worden de tienermoeders weerbaar gemaakt en wordt hen geleerd hoe ze liefdevol voor hun kinderen kunnen zorgen. Daarnaast krijgen zij de kans om weer naar school te gaan na de bevalling zodat ze een goed toekomstperspectief hebben.

Helaas gebeurt het vaak in Kenia dat tiener meisjes worden verkracht door mannen uit het dorp of familie. Wanneer de meisjes zwanger raken is dit een schande voor de familie en worden de meiden gedwongen tot abortus. Als ze dit weigeren worden ze in sommige gevallen uit huis en zelfs buiten het dorp gezet met alle gevolgen van dien. Esther Home vangt deze meisjes op, begeleid ze tijdens de zwangerschap en bevalling en de tijdens de eerste maanden na de bevalling.

Soms gebeurt het dat de familie hun dochter met kindje terug accepteert in hun gezin, maar wanneer dit niet het geval is kan de moeder in het centrum blijven. Ze kan dan weer haar school oppakken en bouwen aan een hoopvolle toekomst!

Naast dit project hebben Daniel en Marlies ook een aantal andere kindertehuizen opgericht, onder andere Upright Home en Bidii Home. Samen met een voorgangersechtpaar uit Kenia dragen ze zorg voor deze kinderen.

Mwende Mbithe

Obama Dennis

Vivian Anyango

Abigail Nanjala