Nieuwsbrief juli 2022
Omdat ik de arme redde die om hulp riep, en de wees die in de steek gelaten was.
Ik werd gezegend door de stervende, in het hart van de weduwe bracht ik de vreugde terug.
Job 29 12:13 NBV21
Beste reader,

Dit keer sturen wij u een verslag met de hoogtepunten van de Missietrip naar Kosovo. Een geweldige reis waarin we velen hebben kunnen zegenen.

Wilt u ook met een van de missiereizen mee houdt onze website in de gaten. We zijn de reizen voor het komende seizoen aan het voorbereiden en komen binnen niet al te lange tijd hier online.

Reisverslag Kosovo

Van 15-22 juli zijn we met een team van 9 mensen naar Kosovo geweest. We kijken terug op een hele mooie en bijzondere reis waarin we ontzettend veel mensen hebben kunnen bemoedigen en helpen. We hebben de lokale kerk gesteund door onze getuigenissen te delen, te evangeliseren en ze financieel te zegenen. Bij een familie uit de kerk zijn we op bezoek geweest, hier hadden zich zeker 40 kinderen uit Roma-gezinnen verzameld.
Kosovo-4
We hebben er een mooi kinderverhaal gedeeld over eigenwaarde en hebben daarna een waterballonnengevecht gehouden en diverse spelletjes gedaan. Daarnaast hebben we een heerlijke middag gehad met kinderen die gesponsord worden vanuit Project Held, hier mochten we veel kinderspeelgoed uitdelen. Heerlijk al die blije gezichtjes!
We kwamen in gesprek met een vader van een van de kinderen en vroegen hem naar zijn droom. Hij wilde dolgraag een kettingzaag zodat hij hout kon gaan zagen om dit te gaan verkopen. Een aantal mensen uit ons team is de volgende dag met hem mee gegaan om een kettingzaag te kopen, hij was dolblij! Hij gaat hier samen met 2 andere mannen gebruik van maken, 3 gezinnen zijn hier dus mee geholpen. Heerlijk om zo praktisch te kunnen helpen en het verschil te maken voor deze prachtige mensen.
Kettingzaag Kosovo
Daarnaast mochten we veel gezinnen en ouderen thuis bezoeken. Het gaat hier om mensen die ontzettend eenzaam zijn en bijna geen geld hebben, we hebben echt hele schrijnende verhalen gehoord. We hebben hen een voedselpakket gegeven en voor ze gebeden.
Kosovo-6
Kosovo-8
Kosovo-2-1
Zo kwamen we bij een ouder echtpaar thuis, ontzettend lieve mensen die al zoveel ellende hadden meegemaakt in hun leven… De man heeft keelkanker gehad en heeft nu letterlijk een gat in z’n keel en kan niet meer praten. Hij is zo ontzettend verdrietig en gefrustreerd dat hij niet meer kan spreken dat we gaan onderzoeken hoe we hem kunnen helpen.
Ouder echtpaar Kosovo
Daarnaast moeten deze schatten van €100 p.m. rondkomen. We willen hen dolgraag helpen en hebben hen opgenomen in ons sponsorprogramma. Wilt u een van hen of hen beiden sponsoren stuur dan een email naar info@projectheld.nl.

Wilt u meer lezen over onze avonturen in Kosovo en Noord-Albanië kijk dan op onze website voor uitgebreidere verslagen en foto’s van deze bijzondere reis.
We willen u bedanken voor uw steun, zonder u kunnen we niet zoveel mensen helpen!
Namens het team van Project Held wensen we u een fijne vakantie toe!
ph_logo_white
facebook instagram email website