banner nieuwsbrief April
ph_logo_white
Dit is een nieuwe opdracht die Ik jullie geef: heb elkaar lief. Heb voor elkaar net zoveel liefde als Ik voor jullie heb.
Johannes 13:34 HTB
Beste reader,
Bij deze ontvang je de nieuwsbrief van Project Held met updates uit het veld. Elke keer lichten we een of meerdere van onze project uit met een gebeurtenis of activiteit. Veel plezier bij het lezen.

De harde realiteit in Oeganda

Sinds een aantal weken ondersteunt Project Held een nieuw kindertehuis in Oeganda, Foodstep genaamd. Het kindertehuis staat in een gebied waar veel toverdokters aanwezig zijn wat zorgt voor gruwelijkheden in de omgeving. Verhalen die werkelijk ons verstand te boven gaat maar helaas de harde realiteit is.

Zo is er recent een jongetje naar Foodstep gebracht wiens voetjes verbrand zijn door zijn ouders omdat hij net kon lopen en steeds wegliep. Hij wordt nu liefdevol opgevangen en goed verzorgd. Hij krijgt op dit moment nog speciale voeding met extra vitaminen omdat zijn voetjes steeds ontstoken waren door de brandwonden.…
Oeganda
Zo woont er ook een meisje die als baby gevonden is in een gierput, haar moeder heeft haar dochtertje in de gierput gegooid en heeft het in brand gestoken, ze liep hier ernstige brandwonden op maar is door de goede zorgen bij Foodsteps goed genezen. Op dit moment ondersteunen we hier een aantal kinderen maar we zouden graag alle kinderen gesponsord hebben. Neem een kijkje op onze website om een kindje te ondersteunen..

Ga mee naar Kosovo!

Project Held doet meer dan alleen kind sponsoring! Ook organiseren we reizen naar onze kindertehuizen en projecten, deze zijn altijd bijzonder, hartverwarmend en ontzettend bijzonder. We willen naar Kosovo met een team van 15-22 juli.
Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar, geef je op voor 30 april en kijk samen met ons uit naar een bijzondere week. Bekijk het filmpje hierboven en krijg een goede indruk van het land, de mensen en wat je zoal kunt verwachten. Ga voor meer informatie en opgave naar onze reizen pagina.
Kosovo

Mooi nieuws uit Mozambique

Corrie Ockhuysen runt in Mozambique het kindertehuis dat we ondersteunen. In maart was ze met verlof in Nederland en hebben we haar meegenomen naar het strand van Harderwijk om heerlijk bij te kletsen. Zo vertelde ze ons dat ze een stuk land heeft kunnen kopen met hulp van anderen voor de 18 plus kinderen. In Mozambique is de regel dat ze dan niet meer in het kindertehuis mogen blijven, en dat terwijl ze er vaak nog niet aan toe zijn om alles zelfstandig te doen.

Op dit stuk land in Chinonanquila, 20 minuten van het kindertehuis komt er woongelegenheid voor deze jong volwassenen. Hier zullen ze diverse cursussen volgen waaronder landbouw zodat de kans op werk groter is. Ook zal hier een kerk gebouwd worden. Al met al een prachtige ontwikkeling waar wij van Project Held graag aan bij willen dragen.

(Ge) schenken en ontvangen

Vindt u het leuk om met Pasen iets extra’s te geven dan kan dat natuurlijk via onze webshop! Hier kunt u een cadeau geven waar alle kinderen iets aan hebben. Een geit, bijbel, brandhout, naaimachine of waterput. Voorbeelden van cadeaus die van grote waarde zijn voor gezinnen en kinderen die leven in extreme armoede. Voorzie een kind, gezin of project in een ontwikkelingsland van een waardevol cadeau!
Om uw gift via een bankoverschrijving te doneren kunt u deze overmaken op rekening van:
Stichting Project Held
NL45 INGB 0009 4022 93
o.v.v. Extra hulp
ph_logo_white
facebook instagram email website