ph_nieuwsbrief_header_2019_nl-2
Nieuwsbrief Project Held Juni 2020
Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws van onze projecten.

Gevolgen Covid-19

De gevolgen van het Covid-19 virus en de impact hiervan op onze projecten is enorm. Met name de Lock down zorgt voor problemen. Zo gaan de kinderen niet meer naar school maar krijgen ze thuisonderwijs. Dit betekent ook dat er meer monden gevoed moeten worden gedurende de dag. De prijzen van voedsel zijn enorm gestegen en schoolmateriaal is moeilijk aan te komen. We hebben nauw contact onderhouden met onze contactpersonen en zijn onder de indruk van hun motivatie om niet alleen voor de kinderen te zorgen maar ook voor de mensen om hen heen die het zwaar hebben. Zo delen ze extra voedselpakketten, maaltijden en zeep uit aan de armen. Dit is het ware evangelie, ‘’heb uw naast lief als uzelf’’. Wij zijn u dan ook ontzettend dankbaar dat met behulp van uw giften en gebeden onze projecten dit hebben kunnen doen.

Hoe nu verder

Langzaam maar zeker kijken de projecten ook weer naar de toekomst. Ze hebben een weg gevonden in het thuisonderwijs geven. Zoals het er nu naar uitziet zullen de kinderen pas na de vakantie weer naar school kunnen. Ondanks de moeilijke periode zijn de kinderen naar elkaar toegegroeid, hebben ze meer tijd met elkaar door kunnen brengen en hadden ze meer tijd voor Bijbelstudies.
img_6433

Sponsoring een belangrijke basis

U als sponsor maakt niet alleen het verschil in het leven van een kind. Ook het kindertehuis waar zij wonen, de omgeving, school en community worden positief beïnvloed. Naast het sponsoren van een kind helpt u mee aan de opbouw van een land in armoede.

Daarom zullen wij elke nieuwsbrief een aantal kinderen aan u voorstellen. Wilt u meebidden en nadenken of er misschien iemand in uw omgeving is die een van deze kinderen zou willen sponsoren?

Deze keer zijn dat Elissy uit Kenia en Tumelo uit Zuid-Afrika:

Elissy Steven

Kenia:
Elissy is de oudste in een gezin met twee kinderen. Toen Elissy bijna twee jaar was overleed haar moeder. De kinderen bleven achter bij hun grootmoeder die hard werkte, maar nauwelijks kon voorzien in voldoende eten voor de kinderen. Ze heeft Hope4hope hulp gevraagd zodat de kinderen naar school kunnen en bouwen aan hun toekomst. Elissy houdt van lezen en dansen en wil later graag in het ziekenhuis werken.


Lees meer
Elissy Steven

Tumelo Fortune Mohale

Tumelo Fortune Mohale
Zuid-Afrika:
Tumelo heeft een tweelingbroer Tumiso. Hun vader stierf toen ze twee jaar oud waren. De moeder past op een baby van een andere vrouw waar ze een beetje geld mee verdient, maar dat is niet genoeg om voor haar gezin te zorgen. Dankzij sponsoring kan Tumelo naar school en bouwen aan zijn toekomst. Tumelo houdt van voetballen en wil later graag rechter worden.


Lees meer

Brieven van uw sponsorkind

We leven op dit moment wereldwijd in een rare tijd. Er is nog weinig normaal en vanzelfsprekend, ook bij onze projecten. Door de Lock down van een groot deel van de wereld is het voor onze projecten moeilijk, zo niet onmogelijk om de kinderen de brieven te laten schrijven en deze op te sturen. Niet alle kinderen wonen in het kindertehuis zelf. Een aantal projecten hebben verschillende shelters waar de kinderen wonen. Sommige tehuizen hebben de kinderen moeten verdelen omdat het niet toegestaan is vanuit de regering om met teveel personen bij elkaar te zijn. Om deze redenen kunnen zij helaas niet voldoen aan het sturen van de brieven. Zodra dit weer mogelijk is zult u weer brieven ontvangen maar wij vragen daarvoor nog even uw begrip en geduld.
21a5453e-061f-4ffb-9d4c-2da82d26e098
img_7096

Zendings-reizen

Elk jaar proberen wij, samen met een team, een aantal van onze projecten te bezoeken. Voor de projecten en de kinderen is dit ontzettend bemoedigend en ze kijken er dan ook altijd erg naar uit! Een bijzondere ervaring voor zowel de projecten als de reizigers. Tijdens deze reizen is het mogelijk om je sponsorkind te bezoeken, mee te draaien in het project en te proeven van hun cultuur. Tevens verspreiden we het evangelie waar dit mogelijk is en delen we voedsel, medicijnen en speelgoed uit aan hen die het nodig hebben.

Zoals u wellicht kunt begrijpen kunnen wij op dit moment niet overzien wanneer het weer mogelijk is om veilig te reizen. Dit is afhankelijk van de vliegmaatschappijen en de landen waar we naar toe reizen. Op onze website staan nu nog de geplande reizen, maar wellicht zal hier binnenkort een verandering in komen gezien wij onze planning aan zullen moeten passen aan de situatie van nu en de toekomst.

Mocht u geïnteresseerd zijn om uw sponsorkind te bezoeken en/of met een zendingsreis mee te gaan, vragen wij u om een bericht te sturen naar info@projectheld.nl. Dit kunnen wij meenemen in onze planning.

20190820_130043
Zoals u begrijpt is het coronavirus nog niet overwonnen en lopen de extra kosten nog gewoon door. Elke gift is meer dan welkom. Mocht u nog een gift over willen maken, kunt u dit doen door op deze link te klikken. Daarnaast is ook uw gebed voor de kinderen en de projecten van harte welkom!

U kunt ook een gift overmaken op rekening van Project Held NL54 ABNA 050 26 41 754 o.v.v. Extra hulp corona.
projectheld-white
facebook instagram email website