ph_logo_white

Een nieuwsbrief vol dankbaarheid

Terwijl we aan het bespreken waren welke onderwerpen we deze maand in onze nieuwsbrief zouden zetten overviel ons een gevoel van dankbaarheid.
Ondanks de wereldwijde pandemie en alle beperkingen en problemen die dat met zich meebrengt is God’s goedheid zo enorm zichtbaar bij Project Held en al onze projecten. We voelen ons enorm gezegend en zijn ontzettend blij met u als sponsor! We wensen u veel leesplezier!
a66fc9fb-4ab8-447a-af5a-59ff8b0d6a8c

Van 1 geit naar een geitenfarm

Zoals we eerder schreven hebben we een vernieuwde webshop waar u o.a. mooie kaarten en tassen kunt kopen. Maar dat niet alleen! U kunt hier ook bijv. een geit of kip kopen voor een van onze projecten in Kenia of een naaimachine voor de weduwen in India of zaden voor groente en fruit in Zuid-Afrika. Het is hartverwarmend hoe hier op is gereageerd. Reginold, ons contactpersoon van Hope4Hope in Kenia reageerde op de vele giften:
IMG_4428
Lieve gevers van de webshop van Project Held. We willen u enorm bedanken voor wat u heeft gedaan. Misschien zag u het als iets kleins, gewoon een kip of een geit maar voor ons betekent het ontzettend veel. Dankzij u is onze boerderij nu veel groter dan 3 maanden geleden. We hebben nu ongeveer 20 geiten en 30 kippen. We zijn zo dankbaar dat u dat heeft mogelijk gemaakt. Maar natuurlijk danken we God, zonder Hem zouden we dit werk nooit kunnen doen. We zijn enorm dankbaar voor wat God ons gegeven heeft en wat Hij ons nog steeds dagelijks geeft. Wees gezegend en blijf veilig! M.v.g. Reginold.

Naaimachines in India

Ook zijn er inmiddels 3 naaimachines gekocht via onze webshop. Afgelopen week kregen we bericht van onze contactpersoon Rajkumar in India dat hij alle 3 de naaimachines overhandigd heeft aan 3 weduwen. Alle 3 de vrouwen zijn hun man verloren in 2020 aan de gevolgen van Covid-19. Naast het enorme verdriet wat dit met zich meebrengt betekent dit ook dat ze geen inkomsten meer hebben.

Met een naaimachine en de daarbij horende lessen kunnen ze inkomen genereren waardoor ze voor zichzelf kunnen zorgen en niet gedwongen wordt om te bedelen op straat en op straat te leven. Op deze relatief simpele manier kunnen we een groot verschil maken in het leven van deze vrouwen.
IMG_4441

Veel vrucht in Zuid-Afrika

Er is ook flink gedoneerd voor het verbouwen van groenten en fruit. We ontvingen prachtige foto’s van de enorme oogst bij Tshega in Zuid-Afrika. Het verbouwen van groenten en fruit zorgt voor meer werkgelegenheid. Daarnaast krijgen de kinderen op deze manier gezond te eten en kunnen ze zelfs een deel verkopen op de markt wat weer zorgt voor inkomsten. We zijn enorm dankbaar voor dit prachtige resultaat!
IMG_4443

Nieuwe kinderen in Mozambique

Hierbij een update van Corrie, onze contactpersoon in Mozambique van Iris Ministries:


“Vrees niet, want Ik ben met je, zie niet angstig rond, want Ik ben je God. Ik sterk je, ook help ik je en ondersteun Ik je met Mijn heilrijke rechterhand”. Jes 41:10.

Dit is een van mijn favoriete Bijbelverzen door de jaren heen. Die heilrijke hand zien we ook deze tijd over ons werk en over onze kinderen. Het lijkt of de hele wereld op slot zit. We vinden het erg jammer dat we geen buitenlands bezoek kunnen ontvangen. Maar aan de andere kant, zien we zoveel goede dingen van God. Bijv. dat we het financieel goed hebben. Ook doet het mijn hart goed, dat we ondanks corona beperkingen 6 nieuwe kinderen hebben kunnen opnemen. Social Welfare (maatschappelijk werk) verbood ‘t ons om kinderen op te nemen, en wilde het liefst het merendeel van onze kinderen naar huis sturen, al is er maar een ver familielid te vinden, maar dat is nooit gebeurd.

In tegendeel, nu brengen ze zelfs nieuwe kinderen. Zo werd afgelopen week Aron bij ons gebracht. De politie had hem van de straat opgepikt, en hij verbleef de laatste maanden in een gezondheidscentrum. Het is een grappig jongetje.
milton, zeca e Aron
Van links naar rechts: Zeca, Aron en Milton
Afgelopen week hebben we Milton en Zeca opgehaald, van mijlen ver. Het was een avontuur, door hobbelige zandweggetjes, en veel te diepe plassen. Milton en Zeca zijn in de steek gelaten door hun ouders en zorgden al jaren voor zich zelf, ze hielden zich in leven met wat ze vonden in de groententuin van anderen. Zo hebben we ook Arthur, Rahima en Isabel welkom mogen heten.

Als eindelijk de scholen weer open gaan, krijgen ze het druk in de eerste klas, want Milton, Zeca, Aron en Isabel zijn nog nooit naar school geweest.

Tulpen actie Held@Home

Vorige week is Held@Home weer in actie gekomen. Met een auto volgeladen met 125 bossen tulpen ging het team van Held@Home naar het verzorgingstehuis in Grootebroek. De bewoners zitten veelal op hun kamer i.v.m. de restricties door Covid-19.
Het leek ons een mooi gebaar om iedere bewoner een mooie bos gekleurde tulpen te geven met een bemoedigend kaartje erbij. De bewoners waren blij verrast. Al met al weer een geslaagde actie!
Voorjaar in huis

Voorjaar in huis

Een kar vol bloemen ging het verzorgingstehuis binnen en nadat de bewoners ontwaakten uit hun middagdutje ontvingen alle bewoners een prachtige bos tulpen.
Namens het team van Project Held willen we u bedanken voor uw steun en trouw aan de kinderen in de projecten. Zeker nu hebben ze het meer nodig dan ooit. Ondanks alle maatregelen en de lockdown willen we ze Hoop en Moed bieden, dwars door alles heen. De kinderen zijn de echte HELDEN!

We hadden u ook graag een bosje tulpen aangeboden! Nog even volhouden met z'n allen. We hopen dat u ondanks de beperkingen en kleine versoepelingen er toch iets moois en warms van kunt maken deze dagen. Zorg goed voor uzelf en voor de mensen om u heen.
Liefs Viviane en Tine
IMG_4174
Vergeet niet nog een leuk of lief kaartje te scoren op onze webshop.

Niet Opgeven Hoor

Born To Be A Friend | Niet opgeven hoor

1,75

Koop nu
Niet Opgeven Hoor
ph_logo_white
Whatsapp QR icon-min