ph_logo_white

Project Held binnenkort zelfstandig

Project Held valt al een aantal jaren onder kerkgenootschap House of Heroes. Na jaren ervaring en samenwerking met diverse organisaties en de kerk is het nu de tijd om een breder publiek te bereiken en met meerdere kerken samen te gaan werken. Op dit moment zijn we druk bezig om een zelfstandige stichting te worden met een eigen bestuur en ANBI status.
Voor u als sponsor verandert er voorlopig niets. Totdat we een eigen stichting hebben loopt de ANBI gewoon door en behouden we tot die tijd hetzelfde rekeningnummer zoals u nu gewend bent. We zullen u middels onze nieuwsbrieven op de hoogte houden van het proces.

Op dit moment ondersteunen we via Project Held ruim 550 kinderen, we zijn hier ontzettend dankbaar voor en hopen samen met u dit voort te kunnen zetten en al deze kinderen en meer een hoopvolle toekomst te geven. Mocht u hierover nog vragen hebben stuur dan een email naar info@projectheld.nl.

Held@Home actief op bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we in Nederland onze vrijheid! Voor de bewoners van het verzorgingstehuis in Grootebroek was afgelopen 5 mei een dubbele bevrijdingsdag. Voor het eerst sinds december mochten de bewoners zich weer buiten hun appartementen begeven en voor het eerst sinds maanden weer gezellig met elkaar eten in de gemeenschappelijke ruimte.

U kunt zich voorstellen wat een vreugde er heerste onder de bewoners. Wij van Project Held wilden een ieder extra verwennen door oranje tompoezen uit te delen. De bewoners konden hun geluk niet op en waren zeer dankbaar voor alle aandacht. Al met al een zeer geslaagde dag!
Tompoezen H@H
Lees hieronder het totale verslag op onze website.

Update Hypolito uit Mozambique

In onze vorige nieuwsbrief hebben we de situatie van Hypolito, een 23-jarige jongen die jaren verbleef in het kindertehuis van Corrie uit Mozambique. Een jongen met een heftig verleden en die op dat moment in kritieke toestand in het ziekenhuis was beland. Zijn voet/onderbeen zou in die week worden geamputeerd. Dit is dus uiteindelijk niet gebeurd, hij was te verzwakt om hem te kunnen opereren. De artsen weten niet zo goed hoe hem het beste te behandelen, de aanpak verandert dan ook continu.
IMG_5360
Corrie is bij alle gesprekken aanwezig en heeft inmiddels vele dokters voorbij zien komen met zeer tegenstrijdige behandelplannen. Hypolito is nu uit het ziekenhuis en zit aan de antibiotica. Hij heeft krukken gekregen waardoor hij zich een beetje kan voortbewegen. We bidden voor wijsheid voor de artsen en een eenduidig behandelplan.

Feest in Mozambique

Iedere maand komt er een team van YWAM naar het kindertehuis bij Corrie Ockhuysen om voor alle kinderen die jarig zijn geweest een verjaardagsfeest te geven. Compleet met taart, slingers, muziek en cadeaus. U begrijpt dat dit voor de kinderen altijd een bijzonder feestelijk moment is.
IMG_6101
Ook is het Corrie en haar team gelukt om alle kinderen naar school te krijgen. Elk jaar weer een behoorlijke uitdaging. De kinderen gaan naar 7 verschillende scholen en allemaal met andere tijden. Er wordt zo heel wat met het toch al oude busje gereden.
IMG_6098

Wereld schiet India te hulp in coronacrisis

Zoals u wellicht op het nieuws heeft gezien is India hard getroffen door corona. Inmiddels heeft de Amerikaanse regering, maar ook Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanniƫ en de Europese Unie massaal hulp gezonden, zoals vaccins, beademingsapparatuur, medicijnen, beschermende kleding en coronatests.
Situatie India Covid-19
Naast dit alles bereikte ons het bericht dat op dit moment vele hindoestaanse Indiƫrs zich bekeren tot het christendom. Zie hierpnder het bijzondere filmpje van CBN.
IMG_6107
Hartelijk bedankt voor uw betrokkenheid. Samen helpen we de kinderen aan een betere toekomst. Dit betekent veel voor ons en zeker voor onze projecten!

Hele fijne Hemelvaartsdag gewenst en vriendelijke groeten,
Viviane van der Bijl en Tine Buis
ph_logo_white
Whatsapp QR icon-min