ph_nieuwsbrief_header_2019_nl-2
Nieuwsbrief Project Held oktober 2020
Lieve sponsors,
Hierbij sturen we onze Project Held nieuwsbrief van oktober. Wereldwijd zijn we in een bijzondere situatie terecht gekomen door Covid-19. Ook de projecten ondervinden hier de nodige consequenties van. Wij vragen uw gebed hiervoor. Toch willen wij u ook een ander geluid laten horen en leest u hier het laatste nieuws van onze projecten.

Speciale wezen en weduwen dienst:

Op zondag 27 september hebben we met de House of Heroes een speciale wezen en weduwen zondag georganiseerd. De kinderen uit het kindertehuis in Kenia, Hope4Hope namen ons virtueel mee en gaven ons vol trots een rondleiding over hun terrein. Mattheus had een krachtig woord over het zorgen voor de wezen en de weduwen als sleutel naar opwekking. Jacobus 1 vers 27: Zuiver en onbevlekte godsdienst voor God, de Vader, is: omzien naar wezen en weduwen in hun druk en zichzelf onbesmet van de wereld bewaren. Tijdens deze dienst hebben we een live videoverbinding gehad met Rajkumar Ganta uit India, waarin hij vertelde wat God in India doet. In totaal zijn er 10 nieuwe sponsors bijgekomen! We zijn hier ontzettend dankbaar voor. Op www.projectheld.nl kunt u kijken welke kinderen nog een sponsor zoeken. Misschien iets voor u? Het maakt werkelijk het verschil in het leven van een kind! Hieronder stellen wij er alvast twee aan u voor. U kunt hier de gehele dienst terugkijken!

Medina Krasniqi

Medina Krasniqi

Tumelo Fortune Mohale

Tumelo Fortune Mohale

Belangrijke oproep Kosovo:

Project Held werkt al jaren samen met stichting de Brug internationaal in Kosovo. Hier ondersteunen we vele kinderen en oudere mensen die vaak in erbarmelijke omstandigheden leven. Het team ter plaatse deelt vele voedselpakketten uit aan arme gezinnen en oudere mensen. Normaal gesproken komen er vanuit Nederland regelmatig vrachtwagens met voedsel om dit vervolgens weer uit te delen aan de allerarmsten. Door de Covid-19 situatie zijn er geen voedseltransporten mogelijk naar de allerarmsten in Kosovo en Noord-Albanie. Hierdoor is er een voedseltekort voor 160 arme gezinnen. Vooral in de wintermaanden zijn deze pakketten zo nodig! Ze hebben de mogelijkheid om voedsel lokaal in te kopen, maar dit kost helaas veel geld.
De inhoud van een voedselpakket bestaat uit meel, olie, ingeblikte groenten, melk en eieren.
Er zijn 1200 pakketten nodig deze winter. Uw hulp is nodig want voor deze kwetsbare mensen is er geen alternatief!

Doneer een voedselpakket t.w.v €25, of sponsor 8 voedselpakketten (€200) voor een heel gezin de komende 4 maanden.
img_0346

Een prachtig getuigenis in India:

We ontvingen een prachtig verhaal van Rajkumar over het meisje Siri Potti, zij kwam als wees terecht in het kindertehuis van Rajkumar in maart 2010. Een maand later in april kreeg zij een sponsor via Project Held. Ze groeide op tussen de andere kinderen en deed het ontzettend goed op school. Al van jongs af aan wist ze dat ze politieagente wilde worden. Binnenkort gaat ze starten met de opleiding en het zal 4 tot 5 jaar duren voor ze is afgestudeerd. Dankzij sponsoring heeft Siri nu kans op een goede toekomst en leeft ze haar droom! Zie hier een filmpje over haar leven.
sirisha_chinnam
ir.2155_sirisha-chinnam
sirisha_chinnam_ph-2

Door Covid-19 ernstige situatie in Kenia

Door de Covid-19 situatie zijn de scholen in Kenia voor heel 2020 gesloten. Het leidt volgens hulpverleners tot een verviervoudiging van het aantal tienerzwangerschappen. Nu meisjes niet meer op school zitten verdwijnen ze veelal uit het zicht. Er zijn niet alleen meer verkrachtingen maar uit armoede hebben ook meer meisjes seks voor geld. Zie hier een filmpje, uitgezonden door RTLnieuws over de situatie in Kenia. Reggie, van project Hope4Hope met wie wij nauw samenwerken wil hier iets aan doen! In plaats van dat de meisjes rondzwerven op straat zonder doel, maar met alle gevaar van dien, wil hij ze de kans geven om aan teamsport te doen. Vele meisjes hebben nu het voetballen ontdekt, hier stoppen ze nu veel tijd in. Daarnaast wordt er op deze meisjes gelet, horen ze ergens bij en krijgen ze gratis een maaltijd. Wij vinden dit een fantastisch initiatief!
hope4hope

Kerst 2020

Kerst zal er waarschijnlijk anders uit gaan zien, ook in het land waar uw sponsorkind woont. Nog meer dan anders is het nodig dat ze weten dat ze geliefde en waardevolle kinderen zijn van Onze Hemelse Vader. Ook dit jaar is ons verlangen om IEDER kind een mooi kerstcadeau te geven en ze te laten zien en ervaren dat ze gezien worden en dat ze het waard zijn om iets moois te mogen ontvangen. Daarom roepen we alle sponsors op om een kerstgift over te maken voor hun sponsorkind en mocht uw budget het toestaan misschien ook een gift voor een kind wat nog geen sponsor heeft zodat we met kerst ALLE kinderen een lach op hun gezicht kunnen geven. U kunt hier uw kerstgift overmaken. Of via ons rekening nummer:
Project Held
NL54 ABNA 050.26.41.754
o.v.v Kerst naam sponsorkind
photo-2020-07-01-20-58-03
photo-2020-03-18-18-02-43-2
photo-2020-07-01-20-58-54
img_0365
Namens alle kinderen, projectleiders en Project Held alvast enorm bedankt!
projectheld-white
facebook instagram email website